Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő

Egyéb | KSZC.HU | 2023-szeptember-01 |

Tanévnyitó 2023

Kedves Diákok!
Kedves Kollégák!
Tisztelt Szülők és valamennyi kedves Partnerünk!

A mai nappal egy olyan tanévet kezdünk, amelyet az újbóli találkozás öröme és a szokásos feladatok elvégzése körüli izgalom mellett áthat a minket körülvevő gazdasági és háborús helyzet is.

Az előző tanévekben nagyon sokat fejlődtünk, hiszen zajlik a szakképzési rendszer teljes átalakításának gyakorlati megvalósítása: elindultak a technikumi és a szakképző iskolai képzések, amelyek akkor és most is nagyon népszerűnek bizonyultak. Felmenő rendszerben valamennyi szakképzést választó diákunk ösztöndíjat kap, majd a duális képzésben résztvevőknek szakképzési munkaszerződés alapján munkabér is jár. Rugalmasabb keretek között szervezzük a felnőttek szakmai oktatását, átalakult a vizsgáztatási rendszerünk. Az új rendszerben levizsgáztak és egyszeri pályakezdési juttatásban is részesültek diákjaink.

Elkészültek az iskolák minőségirányítási rendszerei, amelyek még átláthatóbbá és ellenőrizhetővé teszik a folyamatokat, meghatározzák a szükséges fejlesztéseket. Biztosítjuk szakmai dokumentumaink naprakészségét, alkalmazkodunk az időközben felmerülő feladatokhoz, az oktatást befolyásoló külső és belső folyamatokhoz, törekszünk a takarékos, fenntartható működésre.

Tanulóink az előző tanévben minden eddiginél több kiemelkedő tanulmányi-, szakmai-, művészeti- és sport sikert értek el, ismét bizonyítva a közös munka hatékonyságát. Mindehhez az iskolában és a duális partnereknél végzett munka mellett nagy szükség volt a szülők támogató hozzáállására is, az ő szerepük vitathatatlan a közösen elért eredményekben. Továbbra is kérem a segítségüket, hogy gyermekeik a lehető legjobb teljesítményt nyújthassák!

Külön köszönet illeti duális partnereinket, akik a közös képzési programok alapján, a gyakorlati oktatásban folyamatosan mindent megtesznek azért, hogy a tanulók magas színvonalon sajátíthassák el a számukra előírt tananyagot!

Továbbra is kiemelt jelentőségű az oktatás minden résztvevőjének együttműködése, egymás iránti bizalma, egymásra figyelése! Mindennél fontosabb számunkra, hogy a magas színvonalú oktatási tevékenység, a fejlett infrastruktúra és eszközpark biztosítása mellett a tanítási-tanulási folyamathoz a biztonságot jelentő környezetet is megteremtsük! A tanévben zajló – mindezt biztosító - felújítási munkálatokhoz mindenki türelmét és megértését kérem, hogy még biztonságosabb és a mai kor követelményeinek még jobban megfelelő iskolákat állíthassunk tanulóink és oktatóink szolgálatába!

Kívánom minden diákunknak - külön köszöntve az új belépőket -, hogy találják meg a számításukat, leljék örömüket a közös munkában, szívesen vegyenek részt az iskolai kötelező és szabadidős tevékenységekben egyaránt!

Dolgozóinknak és partnereinknek érdeklődő, együttműködő, szorgalmas diákokat kívánok, hogy belőlük közösen a jövő kiváló szakembereit képezhessük!

Valamennyiünknek kívánom azt, hogy az előttünk álló kihívásokat tudjuk lehetőségként kezelni, és ezekből együtt mindig a legjobbat hozzuk ki!

A Kaposvári Szakképzési Centrum nevében a 2023/2024. tanévben sikereket és jó egészséget kívánok mindenkinek!

Kaposvár, 2023. szeptember 1.

Weimann Gáborné
főigazgató






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (9 + 5) :