Vásárolj okosan! projektverseny az Eötvösben

Vásárolj okosan! projektverseny az Eötvösben

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2023-március-13 |

A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület Műszaki-Gazdasági Tagozata és a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium a PÉNZ7 pénzügyi-vállalkozói témahéthez kapcsolódóan az idei évben 5. alkalommal hirdette meg a Vásárolj okosan! című projektversenyét.

A versenyre 37 középiskolás csapat jelentkezett, majd a beküldött pályamunkák közül a legszínvonalasabb kutatómunkát folytató 11 csapat jutott a döntőbe, melyre 2023. március 9-én került sor iskolánkban. A rendezvény megnyitóján Sárdi Péter, a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács elnöke és Takács Szilvia igazgató, a Műszaki-Gazdasági Tagozat vezetője köszöntette a résztvevőket.

A versenyző 2 fős csapatoknak pályamunkájukban az internetes vásárlás veszélyeit kellett feltérképezniük. A verseny témája nagyon aktuális kérdést járt körbe, hisz vásárlásaink egyre jelentősebb részét végezzük az online térben, ami a koronavírus járvány óta még dominánsabb jelenséggé vált. A kereskedelmi értékesítésen belül az internetes vásárlások részaránya az elmúlt évek során folyamatosan nőtt, 2022-ben az internethasználók közel 75%-a vásárolt webáruházból.

A téma feldolgozása során a csapatok a következő kérdésekre keresték a választ:

Hol vásároljunk az interneten, hogy az elvárt minőségű és ehhez képest a lehető legolcsóbb legyen? (Válasszon ki egy olyan terméket, amelyet több forrásból különböző árakon szerezhet be!)
Derítse fel a lehetséges beszerzési helyeket és árakat! Mi lehet az oka az árak különbözőségének?
Készítsen felmérést, hogy milyen szempontok alapján hozzák meg a fogyasztók az internetes piacon a döntéseiket!
Ha lehetséges, hasonlítsa össze a hagyományos és az e-kereskedelem előnyeit és hátrányait!
Veszélyesebb-e a termék vásárlása külföldi weboldalról?

A döntőbe jutott csapatok 10-10 perces előadásban mutatták be pályamunkáikat, melyek közül a zsűri a Páli Zsófia és Kiss István (Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola) munkáját találta a legkiemelkedőbbnek. A dobogóra a Farcas Petra, Jeli Renáta (Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum) és Pálinkás Mirtill, Lebó Zsófia (Kaposvári SZC Rudnay Gyula Szakképző Iskola és Kollégium) alkotta csapatok állhattak még fel.

A döntősök az elismerő oklevélen túl a rendezvényt támogató szervezetek (OTP Bank Nyrt., TESCO Kaposvári Áruháza, Kovács ABC, KSMTSTE, Kaposvári Szakképzési Centrum) ajándékcsomagjait vehették át Péter Dánieltől, az OTP Kaposvári Fiókjának vezetőjétől.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (4 + 4) :