Közelednek a jelentkezési határidők!

Közelednek a jelentkezési határidők!

Egyéb | KSZC.HU | 2023-február-06 |

Az elkövetkezendő hetekben adhatják be jelentkezéseiket a diákok – legyen szó középfokú vagy felsőoktatási továbbtanulásról.
A felsőoktatási felvételi eljárásba a jelentkezés határideje 2023. február 15. éjfél. Jelentkezést benyújtani csak elektronikusan lehet (E-felvételi). Ehhez a felvi.hu honlapon minden segítséget (útmutatók, súgók) megadnak az érintetteknek. Segítve a tájékozódást, szemléltető kisfilm is elérhető – többek között határidőkről, pontszámítási szabályokról és az E-felvételi folyamatáról. E-felvételi

A 2023. évi május-júniusi emelt és középszintű írásbeli és szóbeli érettségi vizsgákra szintén február 15-ig tudják benyújtani a jelentkezéséket az érintett diákok.
Érettségi vizsgára a tanulói jogviszonnyal rendelkező vizsgázók csak a „saját" intézményükben jelentkezhetnek.
Azok az érdeklődők, akik nem rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, és jelenleg nincs tanulói jogviszonyuk, a középiskolai tanulmányok befejezését követően a Kormányhivataloknál jelentkezhetnek érettségi vizsgára – az Oktatási Hivatal honlapján elérhető jelentkezési lap kitöltésével.
A szakmai vizsgák jelentkezési határideje ugyancsak 2023. február 15. A tanulói jogviszonnyal rendelkező diákok szintén a saját szakképző intézményükben jelentkezhetnek vizsgára.
A középiskolai felvételi határidő a 8. évfolyamos diákok számára 2023. február 22. - eddig tudják beadni jelentkezésüket a kiszemelt iskolákba.
A felvételi lapok kitöltését és a felvételi eljárással kapcsolatos adminisztrációt a tanuló általános iskolája intézi. Az intézmények a „KIFIR rendszerben” – a tanulóktól és szüleiktől begyűjtött adatok alapján – végzik el a jelentkezések rögzítését.
Azokban a középiskolákban, ahol azt előírták, 2023. február 27. és március 14. között zajlanak a szóbeli, illetve gyakorlati vizsgák, a jelentkezők felvételi jegyzékét pedig március 17-ig kell nyilvánosságra hozni.
Ennek ismeretében, 2023. március 21-22-én lehetőség van a tanulói adatlapon szereplő sorrend megváltoztatására, illetve új tanulmányi terület felvételére is, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon már szerepelt. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni, illetve tanulmányi területet törölni nem lehet.
A felvételt hirdető középfokú iskolák 2023. április 28-ig küldik meg a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.
Pályaorientációs oldalunk hasznos információkkal szolgál a szakmaválasztás előtt állóknak! Egyaránt választhatnak a technikumi és a szakképző iskolai képzési formák közül, illetve orientációs évfolyam is több intézményünkben elérhető. A Képzéseink menüpont alatt további információkat találnak a különböző képzési formákról, az ösztöndíjakról és képzési kínálatunkról.
Szeretettel várjuk leendő tanulóinkat!






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (5 + 4) :