Március 15-re emlékeztek

Március 15-re emlékeztek

| KSZC.HU | 2021-március-16 |

Rendhagyó történelem órával, verssel, zenés és prózai művekkel emlékeztek meg az 1848–49-es eseményekről a Kaposvári Szakképzési Centrum iskolái. A koronavírus miatt idén sem volt mód a személyes jelenléttel való ünneplésre, a diákok videós összeállításukkal jelezték, hogy a nehéz időkben sem felejtik azokat, akik a hazáért küzdöttek.

A Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum tanárai és diákjai az 1848. március 15-én kirobbant forradalom egyik jelképévé vált Petőfi Sándor Nemzeti dal című költeményét dolgozták fel a járványügyi helyzethez igazodva.

Az Eötvös Loránd Műszaki Technikum diákjai ünnepi műsorukat vették videóra. A nemzeti ünnephez méltóan ők is feltűzték az 1848-as forradalom jelképét, a kokárdát, majd József Attila, Jókai Mór és Garay János műveivel emlékeztek.

Rendhagyó történelem órán idézte fel és foglalta össze kisfilmjében a legfontosabb eseményeket a barcsi és a nagyatádi szakképző iskola valamint a Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium.

A kaposvári Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola igazgatója, Kárász László és Bordás Beáta nevelési igazgatóhelyettes nemzeti ünnepünk alkalmából a hagyományoknak megfelelően, de a járványügyi szabályokat betartva koszorút helyezett el Gróf Széchenyi István szobránál. Hogy a diákok is ki tudják venni a részüket a megemlékezésből, a KRÉTA-n keresztül minden tanulónak elküldtek egy interaktív feladatot, akik pedig a leggyorsabban visszaküldték, történelemből kaptak egy ötöst. Összesen 185 diák büszkélkedhet az érdemjeggyel.

A Dráva Völgye Gimnázium tanulói dobogós helyezést értek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emlékére kiírt barcsi vers- és prózamondó versenyen, amit most a rendkívüli helyzetre való tekintettel online tartottak meg. A Dráva Völgyét 12 diák képviselte, az első helyezett pedig a 11.-es Kővári Sára lett, aki József Attila: A Dunánál című versével és előadásmódjával győzte meg a szakmai zsűrit. A 7.-es Balog Lucia Aila, Markó Béla: A haza milyen? című versével a második helyen végzett, míg a 9.-es Rapkai Réka, Hecz János Sándor: Dicsőség vagy halál című művével harmadikként zárta a versenyt.

A Kaposvári Szakképzési Centrum koszorúját a Kossuth téren Csiba Ágota kancellár és Weimann Gáborné főigazgató helyezték el.

A megemlékezésekről készült összeállítások megtalálhatók az iskolák közösségi oldalain is!












Hagyományainkhoz híven - a rendkívüli helyzetre való tekintettel diákok nélkül - nemzeti ünnepünk alkalmából koszorút helyzetünk el iskolánk névadója, Gróf Széchenyi István szobránál Kaposváron.

Közzétette: Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola – 2021. március 15., hétfő








Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (1 + 4) :