Kedves Végzős Diákok!

Kedves Végzős Diákok!

Egyéb | KSZC.HU | 2020-április-30 |

Engedjétek meg, hogy egy különleges tanév végén köszöntselek Benneteket egyedülálló „ballagásotok” alkalmából, különleges vizsgáitok előtt!

Mert most minden különleges: az a helyzet, amelyben jelenleg élünk, dolgozunk, tanulunk, az nemcsak Nektek, hanem mindenkinek új. Ezért nyugodtan kijelenthetjük, hogy Ti is különlegesek vagytok.

Olyan feladatokkal kellett az elmúlt hetekben megbirkóznotok, amelyekre néhány hete nem is gondoltatok. Átértékelődtek kapcsolataink, most mutatkozik meg igazán, kire számíthatunk, kiben bízhatunk. Hirtelen vége lett a gondtalan gyermekéveknek, a digitális oktatás során komolyan önállósodnotok kellett, meg kellett találni azt a belső motivációt, amely segít a hirtelen Rátok szakadt felelősség elviselésében, az érettségi és a szakmai vizsgákra való felkészülés feladatainak befejezésében.

Ehhez komoly bátorság kell, amelyet csak az ilyen különleges helyzetek hoznak ki az emberekből. Természetesen sok segítséget is kaptatok: szüleitek, barátaitok, tanáraitok mellettetek álltak és állnak, támogatnak Benneteket, hogy a legjobbat hozhassátok ki magatokból.

Ez a különleges helyzet sok mindenre megtanított Benneteket:

- megtanultátok, hogy érdemes megkeresni azt a területet, ahol sikeresek vagytok, hiszen a sikerek önbizalmat, elégedettséget, erőt adnak. Könnyűvé teszik, hogy optimisták legyetek és a lehetőségekre koncentráljatok.

- megtanultátok, hogy ne féljetek a negatív tapasztalatoktól, hiszen ezekkel megszerezhetitek a szükséges óvatosságot, a realitásérzéket. Azt, hogy képesek legyetek előre gondolkodni, és mindig a megfelelő problémát tudjátok megoldani.

- megtanultátok a nemet mondás képességét. Felismeritek, mi az, ami közelebb visz a céljaitokhoz, és mi az, ami nem. Nemet kell tudni mondani a kifogáskeresésre, a mások hibáztatására, a halogatásra, a lustálkodásra és a hezitálásra! Ott kell hagyni a csábító tévutakat és sokszor a jó dolgokat is – a legjobb kedvéért!

Ha az elsajátított tananyagok mellett mindezekre az új ismeretekre is figyeltek, akkor biztosan eléritek a kitűzött céljaitokat, útközben pedig egyre több pozitív élményben lesz részetek, összhangban maradhattok önmagatokkal és a terveitekkel, boldogok lehettek!

„A sikerhez vezető lift nem működik. Használd a lépcsőt! Lépésről lépésre.” (Joe Girard, a világ legnagyobb autóértékesítője)

A vizsgáitok során együtt fogunk izgulni Veletek, figyelünk és vigyázunk Rátok, Nektek „csak” annyi lesz a feladatotok, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsátok. Ehhez kívánok nagyon sok sikert, magabiztosságot és természetesen jó egészséget a Kaposvári Szakképzési Centrum valamennyi dolgozója és alsóbb éves tanulója nevében!

BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK!



Kaposvár, 2020. április 30.

Weimann Gáborné
főigazgató






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (5 + 6) :