A lemorzsolódás megelőzéséről tanácskoztak

A lemorzsolódás megelőzéséről tanácskoztak

Rendezvényeink | KSZC.HU | 2020-március-06 |

Szakmai kerekasztal megbeszélést tartottak a Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában a szakterületi együttműködések bővítése, elmélyítése céljából.

A szakterületi együttműködések bővítése, elmélyítése céljából szervezett szakmai kerekasztal rendezvény célja a szektorközi és intézményközi partnerség, és szakmai együttműködések kialakítása a lemorzsolódás csökkentése érdekében. A rendezvényre meghívott vendégek a Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ, a Kaposvári Rendőrkapitányság Baleset- és bűnmegelőzési Osztály, a vállalkozások, az egészségügyi, a gyermek- és ifjúságvédelmi, valamint a civil szervezetek képviselői voltak. A megbeszélésen részt vettek a Kaposvári Szakképzési Centrum vezetői is.

A szakmai tapasztalatcserén a résztvevők bemutatták a lemorzsolódás csökkentése érdekében végzett tevékenységeiket, ezáltal kölcsönösen megismerték a lemorzsolódás csökkentésének egyes szakterületek által kitűzött céljait, eszközeit. Közös célokat fogalmaznak meg, körülhatárolva a szerepeket és felelősségeket. Megállapították, hogy a korai figyelmeztető jelekre történő reagálással, és a korai iskolaelhagyás kockázatának kitett tanulók számára nyújtott célzott támogatással elkerülhető a korai iskolaelhagyást.

A fórum résztvevői megerősítették, hogy a szektorközi együttműködés, a szereplők közötti kapcsolatépítés kialakítása tudatos munkát igényel, melynek eredményeként létrejöhet a különböző szakmák képviselőinek többféle szakértelmét egységesítő tudásbázis a korai jelzőrendszer kiépítésére, működtetésére.






Legutóbbi bejegyzések

Miniszteri elismerést kaptak a Kaposvári Szakképzési Centrum munkatársai

Miniszteri elismerést kap...

Eötvösös siker a Gépipari Klaszter pályázatán

Eötvösös siker a Gépipari...

Elismerő okleveleket vehettek át a KSZC munkatársai

Elismerő okleveleket vehe...

Főigazgatói köszöntő

Főigazgatói köszöntő...

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja

Magyar Arany Érdemkereszt...

Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott az Ady oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt...


Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (3 + 2) :