HAT-15-07-0088

HAT-15-07-0088

HAT-15-07-0088 | KSZC.HU | 2017. szeptember 25.



A Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt Határtalanul! program keretében a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővítésére, a magyarországi és a határon túli fiatalok közötti kapcsolatok kialakítására, valamint a diákok szakmai tapasztalatszerzésének elősegítésére 2.071.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A támogatás szakmai és kulturális célú csereutazásra nyújtott lehetőséget, amelynek keretében 2016.04.19.-04.23-ig a Széchenyi Iskola 21 diákja és 3 kísérőtanára utazott Csíkszeredába, majd 2016.05.10.-05.14. között a csíkszeredai Joannes Kajoni Közgazdasági Szakközépiskola 21 diákja és 3 kísérőtanára vendégeskedett Kaposváron.

A szakmai program keretében a diákok a tavasz témájához kapcsolódó díszasztalokat, és színes díszcsomagolási technikákat bemutató prospektusokat állítottak össze.

A szakmai programokon kívül sok kiránduláson is részt vettünk.

Az első nap nagy része az utazással telt, hiszen több, mint 1000 kilómétert utaztunk, de megálltunk Kolozsvárott egy rövid városnézésre, majd a késő esti órákban értünk Csíkszeredába. Második nap rendeztük meg a szakmai programokat, a tanulóink az erdélyi diákokkal együtt színes, tavaszi díszcsomagolásokat mutattak be. Bonbont, üveget, könyvet és csokoládét is csomagoltak.

Harmadik nap szakmai kirándulást tettünk a helyi kenyérgyárba és egy ásványvíz-palackozó üzembe. Délután megnéztük Csíkszeredát és egy órás szabadprogram is volt a gyerekeknek.

Negyedik nap kicsit távolabb kirándultunk. Korondon, a fazekasokhoz látogattunk el, majd Parajdra a sóbányába, de megkoszorúztuk Tamási Áron síremlékét is Farkaslakán.

Ötödik nap volt az utolsó napunk, a hazautazás napja, mindenki sajnálta, hogy ilyen hamar elszállt az idő, de azért ez a nap sem csak a hazautazásról szólt, hiszen megálltunk Déván és felmentünk a várba. Körülbelül 2 órát időztünk ott, majd utána irány Magyarország, Kaposvár.

Galéria:



Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (5 + 0) :