HAT-16-02 0015 Példaképeket keresünk! Szabadka

HAT-16-02 0015 Példaképeket keresünk! Szabadka

HAT-16-02 0015 Példaképeket keresünk! Szabadka | KSZC.HU | 2017. szeptember 04.

A KSZC Lamping József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által a 2015/2016-os tanévre kiírt Határtalanul pályázaton Példaképeket keresünk! című pályázatának megvalósítására 1.466.000.Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A pályázat programját a szabadkai Politechnikai Iskolával együtt bonyolítottuk le.

A csereutazásban mindkét iskola részéről 21-21 diák és 3-3 kísérő tanár vett részt. Az első utazás 2016. október 3-7 között volt, amikor a kaposvári diákok látogattak el Szabadkára. A közös szakmai munka során építőipari és faipari cégeket, vállalkozásokat kerestünk fel, ahol a diákok szakmai tapasztalatokat gyűjthettek, felkészülhettek a tanulmányaik utáni munkás életre. Erre utalt a pályázati cím is. Különösen azok a látogatások voltak izgalmasak, érdekesek, ahol az iskolák egykori diákjai beszéltek vállalkozásaik beindításának nehézségeiről, sikereiről.

Nagy élmény volt a közös megemlékezés az aradi vértanúkról október 6-án. A kaposvári diákok a szabadkai iskola egyik nagy termében több mint száz szabadkai diák előtt mutathatták be a vértanúkra emlékező műsorukat. A látogatása utolsó napján a két iskola igazgatója aláírta a testvériskolai szerződést, amely megerősítette kapcsolatunkat.

2016. október 17-21 között a szabadkai csoportot láttuk vendégül Kaposváron. A szakmai programok során kaposvári építészirodákba látogattunk el (Arker Stúdió, Statikplan, Megaron 33 Kft). Végig kísérhettük néhány nagyobb beruházás megvalósulását, sőt az éppen folyó kaposvári színházfelújítás látványterveit is megnézhettük. A legnagyobb sikert a Tác- Gorsium Régészeti Parkban tett kirándulás aratta.

Közös ünnepséget tartottunk az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából. A szabadkai diákok egy érdekes előadást tartottak a palicsi menekülttáborról, ahol 1956. novemberében és decemberében több ezer magyar menekültet láttak el, segítettek az ott élő magyarok.

Galéria:



Kaposvári Szakképzési Centrum
Küldjön nekünk üzenetet!
Név:
E-mail:
Üzenet:
Biztonsági kód (0 + 6) :