Turizmus-vendéglátás ágazat 2 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést.
Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú tanulmányok folytatására.
Krónikus légzőszervi megbetegedések (pl. asztma). Epilepszia, egyéni elbírálás alapján. Végtagok és gerinc elváltozásai egyéni elbírálás szerint (szakorvosi elbírálás alapján). Szív- és keringési rendszerbetegsége esetén cardiológiai szakellátás orvosának javaslata szerint. Bőrbetegségek, egyéni elbírálás szerint. Csökkent látásélesség (szemészeti vizsgálati eredmény alapján, egyéni elbírálás). Halláscsökkenés, társalgási beszéd megértésének zavarával. Beszédhiba, egyéni elbírálás szerint.
A képzés keretében a résztvevő tanulói jogviszonyban áll a képző intézménnyel, a képzés időtartamára minden tanulónak járó kedvezmény megilleti pl.: diákigazolvány, családi pótlék, társadalombiztosítási-, illetve árvaellátás.
Jó kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, állóképesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, empátia, jó szervezőkészség, együttműködő képesség.