Ajánlataink

Szakképzési hét a Dráva Völgyében

Sok érdeklődőt vonzottak az Európai Szakképzési hét keretében rendezett programok a Kaposvári SZC Dráva Völgye Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiumában is.

 November 22-én játékos informatika délutánt szerveztünk, ahol az általános iskolás diákok CS: GO-ban, FIFÁ-ban mérhették össze képességeiket, kipróbálhatták, milyen ismert kalandozók bőrébe bújni, vagy akár egy kommandóscsapat vezetőjének lenni. 

November 24-én délelőtt az Országos Vízügyi Főigazgatóság, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara volt a vendégünk. Az OVF részéről Láng István műszaki főigazgató-helyettes nyújtott tájékoztatást a szakma kihívásairól és szépségeiről, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet Dr. Cimer Zsolt dékán helyettes mutatta be. Ezután fiatal szakemberek osztották meg az egyetemen szerzett személyes tapasztalataikat a hallgatósággal. A jó hangulatú, kisfilmekkel tarkított esemény elsődleges célja a diákok érdeklődésének felkeltése volt a szakemberhiánnyal küzdő vízügyes szakterület iránt.

A programsorozatot ugyanezen a napon nagy sikerű éjszakai túra zárta, amelyen közel száz résztvevő sétálhatott el a középrigóci kollégiumtól a 9-es tóig és vissza.  A túra fő érdekessége az éjszakai állathangok megfigyelése volt. Az időjárás segítette a program sikerét, hiszen az éjszakai égbolton egyetlen felhő sem zavarta a csillagászati megfigyelést.