Ajánlataink

Hiba
  • JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /var/www/kszc.hu/html/joomla/images/palyazatok/Szechenyi/NTP-SZTG-15-0023
Értesítés
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/palyazatok/Szechenyi/NTP-SZTG-15-0023

NTP-SZTG-15-0023

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt Nemzeti Tehetség Program keretében a Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája

1 604 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A pályázat célja: A szakképzésben részt vevő tehetséges fiatalok tehetséggondozásának és az ezt segítő alkotópedagógiai műhelyek működésének támogatása.

A komplex tehetséggondozó program 6 szakács és 5 pincér tanuló számára nyújtott lehetőséget a tanórákon elhangzottakat kibővítő szakmai ismeretek elsajátítására, 

A diákok megismerkedtek Somogyország gasztronómiai hagyományaival, feledésbe merült ételeivel. A szakács tanulók új technológiai eljárásokat is kipróbálhattak, mint például a szuvidálás vagy a konfitálás. A pincér tanulók az italkeverés rejtelmeibe is betekintést nyertek, különböző terítési és felszolgálási módokat ismertek meg, eközben tökéletesítették technikájukat.

Az egynapos szakmai kirándulás Budapestre, a vendéglátósok körében méltán nagyra tartott Gundel étterembe irányult. Az ebéd során a diákok megfigyelhették a különleges tálalási és felszolgálási módokat is. Az elfogyasztott ételek révén egy gasztronómiai ízutazás részesei lehettek a program résztvevői. 

A híres Gerbeaud Kávéház történetével és a különleges nívót képviselő termeivel is megismerkedhettek a diákok, ezt követően láthatták a Michelin csillagos Onyx étterem legmodernebb eszközeit üzem közben, valamint az ételkészítést és a tálalást is megfigyelhették.

A pályázat egy, az élményeket és a kész termékeket fotókon is megörökített kiállítással, a projekt bemutatásával, majd egy záróebéddel zárult. Az iskola tanulói és dolgozói mellett a záróeseményen megjelent Sárdi Péter, a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács elnöke és Mayer Judit, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési vezetője.

A program érdeme, hogy a tehetséges diákok olyan hasznos ismeretekre, tapasztalatokra tettek szert, amelyeket jól fognak tudni hasznosítani a gyakorlati munkájuk során. 

{gallery}palyazatok/Szechenyi/NTP-SZTG-15-0023{/gallery}