Érettségi ingyen!
Szerezz érettségit felnőttoktatás keretében!

Szerezzen piacképes szakmát!
Ingyenes felnőttoktatás vagy fizetős felnőttképzéseink keretében!

Ajánlataink

Eötvös - Határtalanul 2016

Indikátorok:

  • Résztvevő magyarországi diákok: 25 fő
  • Résztvevő magyarországi tanárok: 4 fő
  • Résztvevő erdélyi diákok: 25 fő
  • Résztvevő erdélyi tanárok: 3 fő

2015 novemberében a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma, és a csíkszeredai Székely Károly Szakközépiskola együttműködést kötött a Határtalanul! program megvalósításával kapcsolatban, aminek során 2.096.360,- Ft támogatást sikerült elnyerni.

A projektben két kirándulás valósult meg: 2016. április 17-21. között a csíkszeredai iskola csoportja látogatott Magyarországra, május 3-7. között pedig a mi iskolánk utazott Erdélybe.

Az első kiránduláson vendégeink az iskola tanműhelyei és Kaposvár nevezetességei mellett megtekintették a taszári Repüléstörténeti Kiállítást, Kaposmérőn Kassai Lajos lovas íjász bemutatóját, illetve Pécs belvárosát.

Az erdélyi kiránduláson elsőként a csíkszeredai iskola műhelyeit néztük meg, majd a belváros következett. Ezután Gyimesbükkre, az Ezeréves Határra utaztunk, majd a következő két nap során a parajdi sóbánya, a szovátai Medve-tó, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, a Békás-szoros és a Gyilkos-tó szerepelt a programban.

Diákjaink koszorúztak Gyimesbükkön, Farkaslakán (Tamási Áron szülőházánál), a madéfalvi veszedelem emlékműjénél, illetve a csíksomlyói kegytemplomban is.

A projekt során kiemelt jelentőségű volt – a történelmi, kulturális, természeti nevezetességek megtekintése mellett – a két iskola szakmai képzéseinek megismerése, összehasonlítása.

Lévai Tamás Határtalanul! projektvezető

Pályázataink - ajánló

Online gyermekvédelem

Látogatók:

Mai:39
Tegnapi:46
Heti:130
Havi:833
2017.09.02-től összesen:16571


Aktuális látogatók száma: 10 fõ