Ajánlataink

Barcsi Szakképző - pályázatok 2016

 A Nemzeti Tehetség Program Sportágakat népszerűsítő rendezvények támogatása (NTP-SR-15)

című pályázaton a Kaposvári SZC Barcsi Ipari és Kereskedelmi Szakképző Iskolája által benyújtott Egészség és sportnap rendezvénye az elnyerhető 1 000 000 Ft összegű támogatást nyerte.

A rendezvényekkel elérni kívánt célok:

Több olyan sportágat kívántunk bemutatni, ami helyben (Barcson) és a kistérségben egyesülettel rendelkezik, tehát ezeknél a sportegyesületeknél rendszeres sportolásra van lehetőség. A célcsoport aktív bevonása megvalósult, mivel szinte az összes diák bekapcsolódott a programokba. Ezek mellett a szabadidősportot is kívántuk népszerűsíteni azzal a céllal, hogy minél többet és gyakrabban mozogjanak tanulóink a szabad idejükben az egészséges életmód érdekében.  Egészséges ételek, italok kóstolása, megismertetése is része volt a rendezvénynek, amitől azt várjuk, hogy a diákok jobban odafigyelnek majd az étkezésükre, több egészséges ételt fogyasztanak majd. Az egészségügyi szűrővizsgálatok és előadások is az egészséges életmód kialakítására irányították a figyelmet. A programok megvalósításán túl 300000 forintot sportszerek vásárlására fordítottunk a pályázati kiírásnak megfelelően.

Résztvevők: A sportágakat népszerűsítő rendezvényen részt vevők száma: 500 fő

- ebből a tanulók száma: 400 fő - pedagógusok száma: 40 fő - szülők, családtagok, felnőtt érdeklődők száma: 60 fő - civil szerveztek, egyesületek száma: 5 db

Programok:

Judo bemutató, lovaglás, versenytánc bemutató, labdarugó mérkőzés, erőemelő bemutató, elsősegélynyújtás a gyakorlatban, egészséges életmód előadás, egészséges ételek kóstolója, egészségügyi szűrővizsgálatok (vércukor-vérnyomás-testzsír), asztalitenisz, tollas, dekázó és kosárra dobó versenyek.

TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0032 „Jó szakmát tanulni”- hátrányos helyzetű diákok szakmához segítése

Megvalósítás időpontja: 2013.10.01.-2015.04.30. Projekt összes költsége: 47.576.802 Ft. Bevont tanulók száma: 2015-ben 46 fő. A projekt fenntartási időszaka a 2019-2020 tanévvel zárul.

A projekttel kapcsolatos fő feladat a tanulók mentorálása a fenntartási időszakban. A mentorok feladata 3-9 tanuló mentorálása heti 1-1,5 órában a projekttől függően egy tanéven keresztül.

Útravaló Ösztöndíjprogram

Út a szakmához

Az Út a szakmához alprogram a hátrányos helyzetű – köztük roma/cigány – tanulók szakmához jutását segíti elő ösztöndíjjal és mentori támogatással. Tekintettel arra, hogy a munkaerő - piacon a legfeljebb általános iskolát végzettek helyzete, elhelyezkedési esélye a legrosszabb, alapvető fontosságú, hogy a szakiskolai tanulók a köznevelés rendszerében maradjanak, sikeresen befejezzék tanulmányaikat.

Jelentkeztetett tanulók száma: 81 fő

Ösztöndíjban részesülő tanulók száma: 41 fő

Mentortanárok száma: 15 fő

CroCooS - Előzzük meg a lemorzsolódást!

A projekt célja egy intézményi korai jelző- és beavatkozási rendszer kidolgozása, és három országban történő tesztelése. A program során anyagi támogatásban részesülnek az iskolák. A részt vevő intézményekben kialakított 3 fős segítő team feladatai:

  • Intézményi szinten kialakítja a lemorzsolódás megelőzése érdekében létrehozandó intézményi adatbázist
  • Segíti az intézményi célok kitűzését és az eléréséhez vezető út megtervezését
  • Segíti a lemorzsolódás veszélyének kitett tanulók beazonosítását
  • Szervezi a beazonosított tanulókkal való, a lemorzsolódást megelőző tevékenységet

 

Pályázataink - ajánló

Online gyermekvédelem

Látogatók:

Mai:12
Tegnapi:41
Heti:124
Havi:637
2017.09.02-től összesen:21346


Aktuális látogatók száma: 16 fõ