Ajánlataink

2017-1-HU01-KA102-035816

A projektben három partnerintézmény működött együtt. 

A tanulókat mobilitási gyakorlatra küldő köznevelési intézmény a Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája, és két fogadópartner szervezet: a horvátországi Porečből a Riviera Adria dionicko drustvo za turizam, és a Rauris Sonnhof Kft. az ausztriai Raurisból. Mindkét szervezet gyakorlati helyet biztosított tanulóink számára a projekt megvalósításának időszakában. 

A projekt külföldi szakképzési mobilitásra utazó tanulói a Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája szakács és pincér képzésben résztvevő tanulói, összesen 73 fő, és 16 fő kísérő tanár. Közülük 45 tanuló és 12 tanár a horvátországi gyakorlaton, 28 tanuló és 4 tanár az ausztriai gyakorlaton vett részt.

A kiutazók munkaprogramja az iskola gyakorlati tanrendjével összhangban valósult meg. Így a kiutazók részére az iskola 100%-ban beszámítja éves kötelező szakmai gyakorlatukba a szakképzési mobilitási gyakorlat idejét.

A külföldi szakmai gyakorlat lehetőséget teremtett tanulóink számára, hogy vendég-közelben a legelőkelőbb körülmények között üzemelő szállodákban, éttermekben gyakorolják leendő szakmájukat, ezzel jobban felkészüljenek a munkaerőpiaci kihívásokra. 

Tanulóink nemzetközi munkatapasztalatot szereztek, fejlődtek szociális kompetenciáik, szociális érzékenységük, toleranciájuk a más kultúrák, szokások, munkamódszerek iránt, nőtt önbizalmuk.

Projektben résztvevő tanulóink egyre önállóbbakká váltak, fejlődött kockázatvállalási készségük, önbizalmuk, önértékelésük. A rendezett és jól szervezett munkahelyi környezet, valamint a barátságos kollégák elősegítették hogy szakmailag elhivatottabbá váltak a tanulók. Hétről hétre emelkedett gyakorlati munkájuk minősége, pontosabban teljesítették szakmai feladataikat. Felelősségtudatuk is erősödött, ami később szakképesítést szerezve növelheti esélyüket a munkerőpiacon.

A szakmai gyakorlat helyszínei:

Lanterna Üdülőtelep, Horvátország; ideje: 2017. június 25-től 2017. augusztus 27-ig

Rauris, Ausztria, ideje: 2018. január 28-tól 2018. március 11-ig

Pályázataink - ajánló

Online gyermekvédelem

Látogatók:

Mai:20
Tegnapi:22
Heti:211
Havi:796
2017.09.02-től összesen:27012


Aktuális látogatók száma: 48 fõ