Naptár

Ajánlataink

Közel félmilliárd forint értékben indulnak fejlesztések a Kaposvári Szakképzési Centrumban!

A sikeres pályázat eredményeként az Európai Szociális Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból 549,13 MILLIÓ forintos fejlesztés vette kezdetét, ami révén jelentős újítások várhatóak a Szakképzési Centrumban és 11 tagintézményében. A fejlesztések elsődleges célja a tanulók szakmai előrehaladásának biztosítása, a lemorzsolódás visszaszorítása és a tanulmányi átlag javítása.

A sajtótájékoztatón Gelencsér Attila országgyűlési képviselő kiemelte beszédében a minőségi szakképzések kulcsfontosságú szerepét az adott települések és megyék életében, illetve az ország jövőjének tekintetében.

A projekt részeként az iskolák eszközparkjának bővítésén túl építési beruházásokra is sor kerül. Ennek egyik példája egy Digitális Közösségi Alkotóműhely kialakítása a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma épületében, ahol a diákok elsajátíthatják a modern eszközök használatát és fejleszthetik képességeiket. Ezen felül az intézmény kollégiumában a közösségi tér teljes felújítása is megvalósul. Szintén a közösségi teret érintő beruházás indul a Kaposvári SZC Nagyatádi Ady Endre Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában is.

Mindezek mellett tanulócsoportok kialakítására is sor kerül, illetve képességfejlesztő és tehetséggondozó szakkörök, tanulmányi versenyek, rendezvények és közösségi programok lebonyolítása is a tervek között szerepel. Csiba Ágota Főigazgató Asszony említést tett továbbá a tanárok számára tervezett akkreditált továbbképzésekről és lehetséges testvériskolai kapcsolatok kialakításáról is, a korai iskolaelhagyás elleni küzdelem jegyében.

Sajtómegjelenések:

Pályázataink - ajánló

Online gyermekvédelem

Látogatók:

Mai:12
Tegnapi:38
Heti:50
Havi:401
2017.09.02-től összesen:30152


Aktuális látogatók száma: 11 fõ