Naptár

Ajánlataink

„KALANDOZÁS DÉLVIDÉKEN ÉS DUNÁNTÚLON”

Iskolánk idén negyedszer pályázott sikeresen az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Határtalanul! program „Együttműködés szakképző iskolák között” című kiírására, melynek során 1.769.000,- Ft támogatáshoz jutottunk. A projekt célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, szakmai és személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése két kirándulás során.

Idén az Eötvös – hasonlóan a 2015-ös projekthez - a szerbiai, magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközponttal kötött együttműködést.

Elsőként, 2017. május 8 –11. között a kaposvári iskola 10/C –s tanulókból álló csoportja látogatott Délvidékre. A program során Zomborban, Topolyán, Újvidéken, Karlócán, Szabadkán és Zentán tartottunk városnézést. Ezenkívül Zalánkeménnél, a Duna-Tisza torkolatánál hajókáztunk, illetve koszorúztunk az aracsi pusztatemplomnál és Kosztolányi Dezső szabadkai szülőházánál. A partneriskolában műhelybemutatón és sportprogramon vettünk részt.

A második kirándulásra június 6 – 9. között került sor. Az iskolai tanműhelyek és a Térségi Integrált Szakképző Központ bemutatása mellett alapos városnézést tartottunk Kaposváron, elutaztunk Fonyódra és Taszárra, ahol a Hely- és Repüléstörténeti Kiállítást tekintettük meg.

Diákjaink számára meghatározó volt a délvidéki történelmi, vallási és kulturális emlékek felkeresése Zombortól Aracsig, vendégeink pedig alaposan megismerkedtek Kaposvárral és a Balatonnal. A két csoport összehasonlította a két iskolát, a képzéseket és a lehetőségeket. A jövőben lehetőség szerint szeretnénk folytatni az együttműködést.

Bővebben:

http://gepeszkonyvtar.webnode.hu/news/hatartalanul-kalandozas-delvideken-es-dunantulon-2017-majus-junius/

Lévai Tamás
Határtalanul! projekt vezető
Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

Pályázataink - ajánló

Online gyermekvédelem

Látogatók:

Mai:58
Tegnapi:39
Heti:97
Havi:808
2017.09.02-től összesen:28208


Aktuális látogatók száma: 38 fõ