Naptár

Ajánlataink

HAT-16-02 0015 Példaképeket keresünk! Szabadka

A KSZC Lamping József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által a 2015/2016-os tanévre kiírt Határtalanul pályázaton Példaképeket keresünk! című pályázatának megvalósítására 1.466.000.Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A pályázat programját a szabadkai Politechnikai Iskolával együtt bonyolítottuk le. 

A csereutazásban mindkét iskola részéről 21-21 diák és 3-3 kísérő tanár vett részt. Az első utazás 2016. október 3-7 között volt, amikor a kaposvári diákok látogattak el Szabadkára. A közös szakmai munka során építőipari és faipari cégeket, vállalkozásokat kerestünk fel, ahol a diákok szakmai tapasztalatokat gyűjthettek, felkészülhettek a tanulmányaik utáni munkás életre. Erre utalt a pályázati cím is. Különösen azok a látogatások voltak izgalmasak, érdekesek, ahol az iskolák egykori diákjai beszéltek vállalkozásaik beindításának nehézségeiről, sikereiről. 

Nagy élmény volt a közös megemlékezés az aradi vértanúkról október 6-án. A kaposvári diákok a szabadkai iskola egyik nagy termében több mint száz szabadkai diák előtt mutathatták be a vértanúkra emlékező műsorukat. A látogatása utolsó napján a két iskola igazgatója aláírta a testvériskolai szerződést, amely megerősítette kapcsolatunkat. 

2016. október 17-21 között a szabadkai csoportot láttuk vendégül Kaposváron. A szakmai programok során kaposvári építészirodákba látogattunk el (Arker Stúdió, Statikplan, Megaron 33 Kft). Végig kísérhettük néhány nagyobb beruházás megvalósulását, sőt az éppen folyó kaposvári színházfelújítás látványterveit is megnézhettük. A legnagyobb sikert a Tác- Gorsium Régészeti Parkban tett kirándulás aratta.

Közös ünnepséget tartottunk az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából. A szabadkai diákok egy érdekes előadást tartottak a palicsi menekülttáborról, ahol 1956. novemberében és decemberében több ezer magyar menekültet láttak el, segítettek az ott élő magyarok. 

Kaposvár, 2017. augusztus 23.

 

Marczali Ferenc
tanár

Pályázataink - ajánló

Online gyermekvédelem

Látogatók:

Mai:58
Tegnapi:39
Heti:97
Havi:808
2017.09.02-től összesen:28208


Aktuális látogatók száma: 52 fõ