Ajánlataink

Nyolcadik után

Somogy megye 5 városában (Barcs, Kadarkút, Kaposvár, Nagyatád, Tab), összesen 10 intézményünkben várjuk a tanulni vágyó fiatalokat. Bőséges kínálatunkban sokféle szakma megtalálható. 


RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS

A Kaposvári Szakképzési Centrum tagintézményei RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁST hirdetnek az alábbi tanulmányi területeken:

Képzéseink nyolcadikosoknak 2018/2019

Kedves Nyolcadikosok!

Ismerjétek meg a Kaposvári Szakképzési Centrum iskoláinak továbbtanulási kínálatát a 2018/2019-es tanévre!

Szerezz piacképes szakmát érettségivel vagy anélkül!

A kínálat megtekintéséhez kattintson ide!

A Somogyi Gazdaság pályaorientációs különszámáért kattintson ide!

Ösztöndíjjal támogatott szakmák

Kérem válasszon az alábbi ösztöndíj programok közül:

Szabóky Adolf Szakképzési ösztöndíj program

ÖSZTÖNDÍJJAL TÁMOGATOTT SZAKMÁK

2018/2019-es tanév

Szabóky Adolf Szakképzési ösztöndíj program

A Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj az első, az adott tanévre vonatkozó kormányrendeletben meghatározott hiány-szakképesítések körébe tartozó szakképesítésre felkészítő, államilag támogatott nappali, iskolai rendszerű szakképzésben részt vevő tanulók részére, tanulmányi eredményük alapján nyújtható. 

Szakképzési Hídprogram ösztöndíja

ÖSZTÖNDÍJJAL TÁMOGATOTT SZAKMÁK

2018/2019-es tanév

Szakképzési Hídprogram ösztöndíja

A Szakképzési Hídprogramban a szakképző intézmények a lemorzsolódott vagy lassabban haladó, de tanköteles korú vagy a 23. életévüket be nem töltött általános iskolai végzettség nélküli - fiatalokat képeznek. Elsődleges cél a későbbi foglalkoztathatóság érdekében a résztvevőknek a középfokú nevelés-oktatásba, szakképzésbe való bekapcsolódásához szükséges ismeretek és végzettség biztosítása, valamint a munkába állást segítő rész-szakképesítéshez juttatása. A programba − a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 24/A. § értelmében − elsősorban azok a tanköteles tanulók kapcsolódhatnak be, akik 15 éves korukig legfeljebb az általános iskola hatodik osztályát végezték el, de részt vehetnek a programban azok a nem tanköteles fiatalok is, akik a képzés megkezdéséig legfeljebb a 23. életévüket töltötték be. 

Képzéseink nyolcadikosoknak 2017/2018

A képzések megtekintéséhez válassz iskolát az alábbi listából: 

BARCS

KADARKÚT

KAPOSVÁR

NAGYATÁD

TAB

Ha bővebb információra van szükséged:
 tölts le pályaválasztási tájékoztatónkat!

Ha a meghirdetett szakirányban a felvettek száma nem éri el a jogszabályban rögzített minimális mértéket, az intézmény más szakirányt, illetve más intézményben való továbbtanulást (átirányítás) ajánl fel a jelentkezőnek.