Naptár

Ajánlataink

Lamping (építőipari, Kaposvár)

Kaposvári SZC Lamping József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

7400 Kaposvár, Cseri út 6. 

Tel.: 06-82/318-213, 06-82/320-749

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény-vezető: Agócs Attila

Web: http://www.epitoipari-kap.sulinet.hu

 


Az intézményben a szakgimnáziumi képzés keretében az építészeti és faipari műszaki szakterületen érettségi bizonyítvány, majd ezt követően magasépítő vagy faipari technikus oklevél szerezhető. 

A szakközépiskolai képzésben részt vevő tanulóknak az építőipari szakmacsoportban (kőműves és hidegburkoló, festő, mázoló, tapétázó, bádogos, ács, szárazépítő), faipari szakmacsoportban (asztalos, kárpitos), gépészeti szakmacsoportban (központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, valamint víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő) szakmai bizonyítvány megszerzésére van lehetőségük. A hiányszakmaként ács, bádogos, illetve víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő szakmára beiratkozott tanulóink tanulmányi eredménytől függően 10.000-30.000 Ft ösztöndíjban részesülhetnek.

Az intézmény rendelkezik a képzéshez szükséges tanműhelyekkel, nyelvi laborral, informatikai termekkel, multifunkciós előadóteremmel, modellkészítő termekkel. A tanulók órarendi keretek közt ismerhetik meg az ArchiCAD, ARCHLine, Pro-Desktop, AutoCad tervezőprogramokat. A szakmai gyakorlati képzés külső képző hely hiányában az iskola tanműhelyeiben is megoldható.

Az intézmény 2005-től a kaposvári TISZK tagja. A TISZK korszerű tanműhelyében a faipari és épületgépész tanulók szakmai gyakorlatának csúcstechnológiát igénylő tevékenységei sajátíthatók el.

Általános iskola elvégzését követően a 3 éves szakképzésbe, valamint a szakgimnáziumi képzésbe jelentkezhetnek a tanulók iskolánkba. A képzésekre olyan 8. általános iskolai osztályt befejezett tanulókat várunk, akik az orvosi alkalmassági vizsgálaton megfeleltek és műszaki érdeklődéssel rendelkeznek. A szakmai képzéseink mellett részszakképesítést adó HÍD-programra jelentkezhetnek azok a tanulók, akik nem fejezték be az általános iskolai tanulmányaikat. 


 

A Lamping Építőipari történései 2016 ősz

  • Testvériskolai megállapodást írt alá iskolánk a szabadkai Politechnikai Iskolával. A két iskola között 2010 óta egyre tartalmasabb a kapcsolat, az együttműködés. Ez a szerződés segít a pályázati lehetőségek jobb kihasználásában, és biztosítékot jelent a jövőre nézve is, hogy a kapcsolat folytatódni fog. Bővebben...

  • ERASMUS + projekt keretében faipari gyakorlaton vesznek részt diákjaink Lengyelországban Radomsko városában. Bővebben...