Ajánlataink

Dráva Völgye (Barcs)

Kaposvári SZC Dráva Völgye Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma
7570 Barcs, Szent László utca 13.

Tel.: 06-82/565-601
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény-vezető: Horváthné Madarász Zsuzsanna

Web:http://www.dravavolgye.sulinet.hu

https://www.facebook.com/dvkbarcs 


MODERN-SZÍNVONALAS-SOKSZÍNŰ! EZ A DRÁVA VÖLGYE!

MODERN,mert az iskola épületei, helyiségei és eszközei megfelelnek a jelen kor igényeinek, esztétikus, kényelmes körülményeket biztosítunk a tanuláshoz.

SZÍNVONALAS, mert a korszerű, megbízható és használható tudást nyújt. Az eredményes elméleti és gyakorlati képzésről jól felkészült, tapasztalt, összehangolt nevelő-oktató munkát folytató, segítőkész pedagógusok gondoskodnak.

SOKSZÍNŰ, mert különböző tagozatain bármilyen érdeklődésű diákok számára biztosít tanulási lehetőséget.

Fontosnak tartjuk a tehetséggondozást, a tanulók érdeklődésének megfelelően felkészítünk emelt szintű érettségire, nyelvvizsgára, illetve számos lehetőséget kínálunk a tanórán kívüli tevékenységek terén is, lövészszakkörtől a színjátszó körig.

Iskolánkban nemzetközileg is elismert nyelvvizsgát lehet tenni az ECL vizsgaközpontunkban. 

Vidékről érkező diákjaink számára kényelmes elhelyezést nyújt két kollégiumunk Barcson, illetve Középrigócon. 


 

Dráva Völgye - Kortárs irodalmi verseny

A Kortárs magazin országos irodalmi versenyén iskolánk csapata (Jászai Adél, Kiskó Borbála és Ungvári Sára) első helyezést ért el Kövi Anita tanárnő felkészítésével. A pályázat első két fordulójában kortárs irodalmi művekről esszéket írtak, Te +/- Én címmel verseskötetet állítottak össze dalszövegekből, illetve Töltött Fegyver címmel rövidfilmet forgattak. Ezek alapján az induló 55 csapatból ötöt hívtak be az országos döntőbe, amit szeptember 30-án, Budapesten rendeztek. A döntőben Saját árnyéka címmel szöveget kellett írni, egymás filmjeit kellett elemezni, illusztrációt kellett választani egy megadott vershez, illetve egy általános irodalomtörténeti kérdéssora kellett válaszolni. 

Az első helyezett DVK-s lányok egy táblagép mellett, több könyvvel és persze életre szóló élményekkel gazdagodtak.

Dráva Völgye - Édes anyanyelvünk verseny

Az „ÉDES ANYANYELVÜNK” nyelvhasználati verseny Kárpát-medencei döntőjét 2016. október 14-16 között rendezték Sátoraljaújhelyen. A Dráva Völgyét három tanuló: Szigecsán Máté, Kiskó Borbála és Ilosfai Dávid képviselték. Az írásbeli és szóbeli feladatokat is sikerrel oldották meg diákjaink, akik közül Kiskó Borbála elnyerte a Kazinczy-emlékérmet és a versenybírák különdíjában is részesült. Felkészítő tanár: Kissné Vránics Katalin.

 

Dráva Völgye - Kitaibel verseny

Október 8-9-én rendezték a Kitaibel Pál középiskolai biológiai és környezetvédelmi tanulmányi verseny országos döntőjét Mosonmagyaróváron. Somogy megyét iskolánk két diákja képviselte. Árvay Dénes 11. e osztályos tanuló II. helyezést , Lóki Alex 10. e osztályos tanuló pedig IV. helyezést ért el kategóriájában. Emellett Árvay Dénes megkapta a 2. legjobb előadásért járó különdíjat is.

A versenyzők felkészítő tanára Borsos Sándor.

 

A Dráva Völgye képzései 2017/2018

Nyolcadik utáni továbbtanulási lehetőségek 2017 szeptemberétől.

 

IskolatípusÁgazatMegszerezhető szakképesítés
Szakgimnázium Erdészet és vadgazdálkodás 54 623 02 Erdésztechnikus
Szakgimnázium Környezetvédelem-vízgazdálkodás 54 853 02 Vízgazdálkodási technikus
54 853 03 Vízgépészeti technikus
54 853 04 Víziközmű technikus
Szakgimnázium Informatika 54 481 02 Gazdasági informatikus
54 831 06 Informatikai rendszerüzemeltető
Szakgimnázium Földmérés 54 581 01 Földmérő, földügyi és térinformatikai technikus
Szakgimnázium Ügyvitel 54 346 03 Irodai titkár
Szakgimnázium Turisztika 54 812 03 Turisztikai szervező, értékesítő
54 812 01 Idegenvezető

A szakgimnáziumi képzéseink 4+1 évesek. Az ágazati képzésekben részt vevő diákok érettségi után egy év alatt szerezhetnek szakmai végzettséget. 

Pályaválasztási felelős: Borsos Szilvia igazgató-helyettes, 82/565-622, 30/634-2265, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.