Naptár

Ajánlataink

Dráva Völgye (Barcs)

Kaposvári SZC Dráva Völgye Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma
7570 Barcs, Szent László utca 13.

Tel.: 06-82/565-601
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény-vezető: Horváthné Madarász Zsuzsanna

Web:http://www.dravavolgye.sulinet.hu

https://www.facebook.com/dvkbarcs 


MODERN-SZÍNVONALAS-SOKSZÍNŰ! EZ A DRÁVA VÖLGYE!

MODERN,mert az iskola épületei, helyiségei és eszközei megfelelnek a jelen kor igényeinek, esztétikus, kényelmes körülményeket biztosítunk a tanuláshoz.

SZÍNVONALAS, mert a korszerű, megbízható és használható tudást nyújt. Az eredményes elméleti és gyakorlati képzésről jól felkészült, tapasztalt, összehangolt nevelő-oktató munkát folytató, segítőkész pedagógusok gondoskodnak.

SOKSZÍNŰ, mert különböző tagozatain bármilyen érdeklődésű diákok számára biztosít tanulási lehetőséget.

Fontosnak tartjuk a tehetséggondozást, a tanulók érdeklődésének megfelelően felkészítünk emelt szintű érettségire, nyelvvizsgára, illetve számos lehetőséget kínálunk a tanórán kívüli tevékenységek terén is, lövészszakkörtől a színjátszó körig.

Iskolánkban nemzetközileg is elismert nyelvvizsgát lehet tenni az ECL vizsgaközpontunkban. 

Vidékről érkező diákjaink számára kényelmes elhelyezést nyújt két kollégiumunk Barcson, illetve Középrigócon. 


 

Dráva Völgye - Kitaibel verseny

Október 8-9-én rendezték a Kitaibel Pál középiskolai biológiai és környezetvédelmi tanulmányi verseny országos döntőjét Mosonmagyaróváron. Somogy megyét iskolánk két diákja képviselte. Árvay Dénes 11. e osztályos tanuló II. helyezést , Lóki Alex 10. e osztályos tanuló pedig IV. helyezést ért el kategóriájában. Emellett Árvay Dénes megkapta a 2. legjobb előadásért járó különdíjat is.

A versenyzők felkészítő tanára Borsos Sándor.

 

Dráva Völgye - Édes anyanyelvünk verseny

Az „ÉDES ANYANYELVÜNK” nyelvhasználati verseny Kárpát-medencei döntőjét 2016. október 14-16 között rendezték Sátoraljaújhelyen. A Dráva Völgyét három tanuló: Szigecsán Máté, Kiskó Borbála és Ilosfai Dávid képviselték. Az írásbeli és szóbeli feladatokat is sikerrel oldották meg diákjaink, akik közül Kiskó Borbála elnyerte a Kazinczy-emlékérmet és a versenybírák különdíjában is részesült. Felkészítő tanár: Kissné Vránics Katalin.