Naptár

Ajánlataink

Kaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

7500 Nagyatád, Baross Gábor utca 6.

Tel.: 06-82/553-410, 06-30/300-9794

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény-vezető: Döméné Lajos Katalin

Web: http://www.nagyatadi.hu 


 

Intézményünk jól felszerelt, csendes, tiszta, hangulatos kisvárosi iskola. Nevelőtestületünk erőssége az emberközeli, tanulóközpontú oktatás és nevelés. A hátrányos helyzetben élő diákjaink esélyegyenlősége és felzárkóztatása szívügyünk. Az eredményességünk legfőbb garanciája az iskolánkban uralkodó jó légkör, a családias környezet, a jól képzett, igényes és önképzésre mindig kész szakembergárda, és a körünkben állandóan jelenlevő pedagógiai optimizmus. 

Miért válassz minket ?

 • Módod van több szakmát is tanulni,
 • lehetőséged van váltani a képzési formák között,
 • képességeidhez igazodó tanulási utat választhatsz,
 • felzárkóztató programok segítenek esélyeid növelésében,
 • az iskola könnyen elérhető helyen van, de kollégiumi elhelyezésre is van lehetőség,
 • különböző szintű tanulmányi- és szakmai versenyeken tűnhetsz ki tehetségeddel,
 • továbbtanulhatsz intézményünkben, vagy felsőoktatásban,
 • korszerűen felszerelt tantermek, tanműhely, tankonyha vár,
 • segítséget nyújtunk gyakorlati hely keresésében,
 • számos szabadidős és diákprogramon vehetsz részt,
 • diákjaink jól érzik magukat az iskolában, jó döntésnek tartják, hogy bennünket választottak.

Bemutatkozó kisfilmünk


 

Kaposvári SZC Nagyatádi Ady Endre Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
7500 Nagyatád, Dózsa György utca 13.

Tel.: 06-82/553-042

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény-vezető: Cseh Tamás Attila

Web: http://www.ady-nagyatad.hu 


 A Kaposvári Szakképzési Centrum Nagyatádi Ady Endre Gimnáziuma, Szakképző Iskolája és Kollégiuma, ahogy a múltban, a jelenben is olyan képzési szerkezetet kínál, amely igazodik a szülők, tanulók és a munkaerőpiac folyamatosan változó elvárásaihoz. Ennek megfelelően emelt szintű nyelvoktatás, gépészet, informatika, egészségügy, közgazdaság és pedagógia ágazati oktatás került be az új képzési szerkezetbe. A szakképzés területén, a munkaerőpiacon keresett szakmai képzéseket vezettünk be, melyeket duális képzés keretében oktatunk. Ezzel a képzési móddal tanulóink már szakgimnáziumi tanulmányaik során közvetlen kapcsolatot alakítanak ki a munka világával, munkahelyi környezetben szocializálódnak a gyakorlati képzés során. Mindehhez modern, a közelmúltban teljes felújításon átesett iskolaépület és kollégium, jól felszerelt, korszerű tanműhely, demonstrációs termek és partnerintézmények állnak rendelkezésre. Felújított kollégiumunkban a tanulók kétágyas szobákban kerülnek elhelyezésre. Minden szobához fürdőszoba tartozik, a szobákban internet csatlakozási lehetőség van kiépítve. A beiskolázási körzetünkben élő családok szociális, anyagi és kulturális helyzete egymástól nagymértékben eltér, ezért megpróbáljuk segíteni a nehéz körülmények között élő, hátránnyal induló tanulók felzárkóztatását, ugyanakkor kiemelt fontosságú feladatnak tekintjük a tehetséges, jó képességű növendékeink tehetséggondozását is. A 2015/16-os tanévben nappali tagozaton 481 fő, felnőttoktatás keretében, esti tagozaton 156 fő tanult intézményünkben, kollégiumunk tanulólétszáma 83 fő volt.


 

Kaposvári SZC Barcsi Ipari, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

7570 Barcs, Barátság utca 9-11. 

Tel.: 06-82/463-221
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény-vezető: Csonka Zoltán Róbert

Web: http://ipari-barcs.sulinet.hu
https://www.facebook.com/barcsiszakkepzo 

 


Iskolánk Barcs város és környéke szakképzésének évtizedek óta meghatározó intézménye. A 21. század elvárásainak megfelelő technikai, tárgyi és személyi feltételekkel várjuk azokat a tanulókat, akik szakmát vagy érettségi bizonyítványt szeretnének szerezni. 

A több száz barcsi és környékbeli tanuló számára az alábbi képzési formákat nyújtjuk:

9-11. évfolyamon 3 éves, gyakorlatorientált szakképzés. A szakképzésben résztvevő tanulóink jó része üzemi gyakorlatát külső képzőhelyeken, valós termelési és szolgáltatási körülmények között végzi. Legtöbbjüket a munkaviszonynak megfelelő jogokat és járandóságokat biztosító ún. tanulószerződéssel foglalkoztatják.

Szakmai vizsga után a munkaerőpiacon elhelyezkedni nem tudók új szakmát tanulhatnak az iskola falai között, vagy tantárgybeszámítással 2 éves szakközépiskolai képzésben, nappali tagozaton, érettségi szerezhető.

A 2014-2015-ös tanévtől az általános iskolából kimaradt, 16. életévüket betöltött tanulók számára az országos HÍD II. program keretein belül biztosítunk lehetőséget a 8 osztály és egy rész-szakképesítés megszerzésére. Ez lehetővé teszi a munkaerő piaci elhelyezkedést vagy szakképesítés megszerzését. A képzés ideje 2 év.

Szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkező illetve tanulmányaikat korábban megszakító felnőttek számára 2 éves, esti rendszerű érettségi felkészítő képzést szervezünk.

 


 

Kaposvári SZC Dráva Völgye Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma
7570 Barcs, Szent László utca 13.

Tel.: 06-82/565-601
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény-vezető: Horváthné Madarász Zsuzsanna

Web:http://www.dravavolgye.sulinet.hu

https://www.facebook.com/dvkbarcs 


MODERN-SZÍNVONALAS-SOKSZÍNŰ! EZ A DRÁVA VÖLGYE!

MODERN,mert az iskola épületei, helyiségei és eszközei megfelelnek a jelen kor igényeinek, esztétikus, kényelmes körülményeket biztosítunk a tanuláshoz.

SZÍNVONALAS, mert a korszerű, megbízható és használható tudást nyújt. Az eredményes elméleti és gyakorlati képzésről jól felkészült, tapasztalt, összehangolt nevelő-oktató munkát folytató, segítőkész pedagógusok gondoskodnak.

SOKSZÍNŰ, mert különböző tagozatain bármilyen érdeklődésű diákok számára biztosít tanulási lehetőséget.

Fontosnak tartjuk a tehetséggondozást, a tanulók érdeklődésének megfelelően felkészítünk emelt szintű érettségire, nyelvvizsgára, illetve számos lehetőséget kínálunk a tanórán kívüli tevékenységek terén is, lövészszakkörtől a színjátszó körig.

Iskolánkban nemzetközileg is elismert nyelvvizsgát lehet tenni az ECL vizsgaközpontunkban. 

Vidékről érkező diákjaink számára kényelmes elhelyezést nyújt két kollégiumunk Barcson, illetve Középrigócon. 


 

Kaposvári SZC Jálics Ernő Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája
7530 Kadarkút, Fő utca 1. 

Tel.: 06-82/778-553
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény-vezető: Iván László

Web: http://kszcjalics-hu.webnode.hu/
: https://www.facebook.com/KSZC-Jálics-Ernő-Szakgimnáziuma-Szakközépiskolája-és-Szakiskolája-866747270039309/

 


A 2015-ös átszervezést követően az iskola épületének déli szárnyában folyik a szakképzés. Itt tíz szaktanterem és egy cukrász tanműhely áll rendelkezésünkre az oktató- nevelő munkára. Az Akác tanvendéglőben négy elméleti helyiségben, ezen kívül két tanműhelyben biztosítjuk a szakács, pincér és a konyhai kisegítő rész-szakképesítés gyakorlati képzések helyszíneit.

A tantermek tanuló barát kialakítással rendelkeznek, a pedagógusok lelkiismeretesek, tapasztaltak, rendkívüli kitartással végzik munkájukat. Minden tanulóban tudatosítjuk, hogy az általuk tanult szakma kiemelt helyet foglal el nemzetgazdaságunkban, azok dinamikusan fejlődnek, ezáltal a lehetőségek köre egyre bővül.

A nappali tagozatos oktatás mellett indult esti tagozatos szakmai képzésünk nagy érdeklődésre tett szert az elmúlt tanévben. A helyi és környékbeli gazdasági és társadalmi igényeknek megfelelően bővítjük továbbra is képzési kínálatunkat.


 

Kaposvári SZC Lamping József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

7400 Kaposvár, Cseri út 6. 

Tel.: 06-82/318-213, 06-82/320-749

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény-vezető: Agócs Attila

Web: http://www.epitoipari-kap.sulinet.hu

 


Az intézményben a szakgimnáziumi képzés keretében az építészeti és faipari műszaki szakterületen érettségi bizonyítvány, majd ezt követően magasépítő vagy faipari technikus oklevél szerezhető. 

A szakközépiskolai képzésben részt vevő tanulóknak az építőipari szakmacsoportban (kőműves és hidegburkoló, festő, mázoló, tapétázó, bádogos, ács, szárazépítő), faipari szakmacsoportban (asztalos, kárpitos), gépészeti szakmacsoportban (központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, valamint víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő) szakmai bizonyítvány megszerzésére van lehetőségük. A hiányszakmaként ács, bádogos, illetve víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő szakmára beiratkozott tanulóink tanulmányi eredménytől függően 10.000-30.000 Ft ösztöndíjban részesülhetnek.

Az intézmény rendelkezik a képzéshez szükséges tanműhelyekkel, nyelvi laborral, informatikai termekkel, multifunkciós előadóteremmel, modellkészítő termekkel. A tanulók órarendi keretek közt ismerhetik meg az ArchiCAD, ARCHLine, Pro-Desktop, AutoCad tervezőprogramokat. A szakmai gyakorlati képzés külső képző hely hiányában az iskola tanműhelyeiben is megoldható.

Az intézmény 2005-től a kaposvári TISZK tagja. A TISZK korszerű tanműhelyében a faipari és épületgépész tanulók szakmai gyakorlatának csúcstechnológiát igénylő tevékenységei sajátíthatók el.

Általános iskola elvégzését követően a 3 éves szakképzésbe, valamint a szakgimnáziumi képzésbe jelentkezhetnek a tanulók iskolánkba. A képzésekre olyan 8. általános iskolai osztályt befejezett tanulókat várunk, akik az orvosi alkalmassági vizsgálaton megfeleltek és műszaki érdeklődéssel rendelkeznek. A szakmai képzéseink mellett részszakképesítést adó HÍD-programra jelentkezhetnek azok a tanulók, akik nem fejezték be az általános iskolai tanulmányaikat. 


 


Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki
Sza
kgimnáziuma, Szakközépiskolája, és Kollégiuma

7400 Kaposvár, Pázmány Péter utca 17.

Tel.:06-82/528-190, 06-82/527-360

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény-vezető: Takács Szilvia

Web: http://www.elmki.sulinet.hu


 

Sokan, ha meghallják a „Gépipari”, a „Gépész” vagy az „Eötvös” szót, mindjárt az 1962-ben alapított kaposvári középiskolára gondolnak. Mindez máris sokat elárul az intézményről: ahhoz ugyanis, hogy az iskola nevéből egyszavas fogalom váljék, nem elegendő a puszta elhatározás, nem elég a fenntartó szervek, az oktatáspolitikai szakemberek akarata. Csak akkor működik a dolog, ha az iskolának termékeny hagyománya, eseménydús története, tanárnak és tanulónak átélhető, gazdag, közös múltja s az iskolának jövőben bízó jelene van.

A „Gépipari”, a „Gépész” vagy az „Eötvös” szó hallatán a legidősebbek az első, átalakítással használhatóvá tett egyemeletes iskolaházra emlékezhetnek, a fiatalabbak lelki szemei előtt a Rippl-Rónai utcai saját épület jelenik meg, a legújabbak pedig a Pázmány Péter utcai modern épületkomplexum képét idézik fel maguk előtt. Mindegyik része az iskola történetének, múltjának, de – ha máshogyan nem, úgy az egykori és mai pedagógusok és növendékek emlékei révén – része az iskola jelenének is.

Tudjuk – nap mint nap megéljük –, hogy az iskola élete maga a folytonos változás. Ez azt is jelenti, hogy nemzedékek múltán majd kiürül a mai iskola, s egy új iskola lép a helyébe, új tanárokkal, új diákokkal, új emlékekkel. Részben őket, a leendő „gépészeseket” szeretnénk megszólítani. S persze mindenkit szeretettel várunk, aki alaposabban megismerkedne Kaposvár egyik legdinamikusabb oktatási intézményével, amelynek történetét már csaknem fél évszázada írja együtt diák és pedagógus, közös feladatának tartva az iskola szellemi rangjának felemelését és magasban tartását.


 

Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnáziuma

7400 Kaposvár, Szent Imre utca 2.

Tel.: 06-82/420-526
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény-vezető: Keczeli László

Web: http://www.ngkszki.hu 

https://www.facebook.com/kszcnoszlopy


Intézményünket 1911-ben alapították, a jogutód a Kaposvári Szakképzési Centrum Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnáziuma, jelenleg a Szent Imre utca 2 szám alatt működik.

Intézményünk tanirodával, 22.000 kötetes könyvtárral, informatikai és ügyviteli szaktantermekkel rendelkezik. Tagjai vagyunk a felsőoktatási HBONE hálózatnak (Hungarnet). 1997 óta ECDL vizsgaközpont vagyunk, tanulóink nagy része az érettségi mellé ezen bizonyítványt is megszerezheti.

Négy szakmacsoportban (közgazdaság, közlekedés, szállítmányozás és logisztika, ügyvitel, valamint informatika területein) képezünk diákokat közép- és emelt szintű érettségire épülő szakmákra, melyek a munkaerőpiacon keresettek. Közel ötven főállású pedagógus és tíz technikai dolgozó, valamint 5-600 tanuló népesíti be az épületet.

Iskolánk tagja a pénzügyi-gazdasági kultúra terjesztését célul kitűző Pénziránytű és a PénzSztár Hálózatoknak.


 

Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
7400 Kaposvár, Rippl-Rónai utca 15.

Tel.: 06-82/510-941

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény-vezető: Kárász László

Web: http://www.szechenyi-kaposvar.hu
https://www.facebook.com/kszckero


Kaposváron 1886-ban kezdődött el a kereskedőtanonc képzés.1948-ban néhány évig szünetelt, majd 1954-ben indult el újra, és ezt 1968-ban bővítették a szakközépiskolai oktatással. 1971-ben a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképző Iskola a Kereskedelmi Szakközépiskolával együttes igazgatás alá került, majd az átköltözött a Rippl-Rónai utcai épületbe. A beköltözés óta folyamatosan fejlődött, bővült iskolánk.

Intézményünk, mint a megye egyik legnagyobb iskolája, tradíciókkal rendelkezik a kereskedelmi és marketing, valamint a vendéglátó és idegenforgalmi szakirányú képzésben. 1991-ben indítottuk el a vendéglátóipari szakközépiskolai képzést, elsőként csatlakoztunk a kereskedelmi integrált képzéshez, és nagy sikerként könyvelhetjük el, hogy eredményesek voltak a pályázataink a világbanki képzésben. 2006-tól az SZFP II. programjában dolgoztunk, majd bevezettük az alternatív képzést, 2013 szeptemberétől a duálisképzést, valamint a szakközépiskolai képzésben az ágazati képzést.

A szakmai képzéshez megfelelő tárgyi eszközökkel rendelkezünk. Évente megrendezzük a pályaválasztási kiállítást és a Szülői Fórumot. Első sorban azokat a fiatalokat várjuk iskolánkba, akik a kereskedelem vagy a vendéglátás területén képzelik el az életüket.


 

Kaposvári SZC Rudnay Gyula Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 

8660 Tab, Virág utca 12-14.ű

Tel.: 06-84/525-150
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tagintézmény-vezető: Szentesiné Kiss Katalin

Web: www.rudnay-tab.sulinet.hu

 


Iskolánk Somogy megye északi részén, a Balaton déli partjához közel, Tabon található. 

A képzés szakgimnáziumban ügyvitel, rendészet és közszolgálat, gépészet valamint villamosipar és elektronika ágazatokban folyik.  A képzés 4+1 éves, mely azt jelenti, hogy 12. évfolyam végén érettségiznek diákjaink és ezt követően plusz egy év alatt szerzik meg a választott szakmát 1. táblázat).  

A szakközépiskolai képzésben (régi szakmunkás) 3 év alatt sajátítják el tanulóink a választott szakma (2. táblázat) fogásait, melyben sokat segít a gazdálkodó szervezeteknél történő gyakorlati képzés (duális képzés). 

A 2015/2016-os tanévtől iskolánk részt vesz egy megújuló energetikai pályázatban, melynek célja, hogy diákjaink megismerkedjenek a korszerű technológiákkal és majd szakirányú végzettséget szerezhessenek. Iskolánkról részletesebben a következő honlapon olvashat: http://www.rudnaygy.sulinet.hu