Ajánlataink

Egyéb

Nemzeti Összetartozás Napja és a trianoni békediktátum 99. évfordulója

2019. június 4-én országszerte és a határon túlon is megemlékeztek a trianoni békeszerződés 99. évfordulója és a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.

Kaposváron újraindul a gépgyártás

Erről és a leendő, a Kaposvári Szakképzési Centrumban folyó műszaki képzés indulásáról is szó esett 2019. május 17-én azon az ünnepi bejelentésen, melyet a Városházán Szita Károly Polgármester Úr nyitott meg. 

Eötvösös diákokat támogat Kaposvár egyik legmeghatározóbb vállalkozása, a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft.

A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács 2019. áprilisi hírlevelében adott hírt a Videoton Elektro-Plast Kft. nemrégiben átvett Genius Loci díjáról, melyet Kiemelkedő Tehetségtámogató Tevékenységéért kapott a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségétől.

Pedagógusokkal beszélgetett Szita Károly polgármester úr

2019. május 2-án egy kötetlen beszélgetésre hívta össze Kaposvár pedagógusait, oktatási intézményvezetőit a Városháza dísztermébe Szita Károly polgármester úr, melyen a Kaposvári Szakképzési Centrum képviseletében Csiba Ágota kancellár asszony, Kard János szakmai főigazgató-helyettes úr és Tallián Zsolt gazdasági vezető úr is részt vett.

Március 15-ei ünnepi megemlékezések

 A Kaposvári Szakképzési Centrum és a tagintézmények vezetősége koszorúkat helyezett el az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezésein.

Füstelszívó rendszert adományozott tagintézményünknek a VIDEOTON

Nem ez az első alkalom, hogy a VIDEOTON támogatja a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumát, hiszen 2017-ben egy 3D nyomtatóval igyekeztek felkészíteni a diákokat a jövő kihívásira, a versenyképes tudás megszerzésére.

Sikeresen zárult a fogvatartottak részére szervezett betanított festő-mázoló képzés!

 

Tizenkét fogvatartott vett részt és szerzett képesítést a betanított festő-mázoló képzésen a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Kaposvári Szakképzési Centrum közös szervezésében. 

Centrumunk együttműködési megállapodást kötött a horvátországi Bjelovári Kereskedelmi Szakközépiskolával

2018. november 26-án a szakképzés népszerűsítése és modernizációja, valamint a két intézmény közötti tapasztalatcsere céljából együttműködési megállapodást írt alá Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója és Nataša Vibiral, a Bjelovári Kereskedelmi Szakközépiskola igazgatója. A megállapodás kitér arra, hogy az intézmények törekedni fognak a szakképzés folyamatos népszerűsítésére, illetve lehetővé teszik egymás számára a szakképzési tevékenységgel kapcsolatos kulcsfontosságú gazdasági, intézményi és kulturális ismeretek átadását. Az aktív tapasztalatcsere mellett az iskoláknak közös EU projektek végrehajtására is lehetősége nyílik.

Bízunk abban, hogy egy olyan sikeres kooperáció vette kezdetét, mely érezhetően pozitív hatással lesz az érintett területekre és egyaránt sikeresen fogja szolgálni a szakképzés, az intézmények és az ott tanuló diákok érdekeit.

Pintér Kálmán egykori iskolaigazgatóra emlékeztünk

2018. november 5-én Pintér Kálmán egykori iskolaigazgatónak és munkásságának állítottak maradandó emléket Kaposváron, aki az egykori 503. számú Rippl-Rónai József Ipari Szakmunkásképző Intézetet vezette. Régi kollégái, tanítványai, magánemberek, intézmények, illetve cégvezetők fogtak össze, hogy emléket állítsanak a volt intézményvezető tiszteletére, aki múlt év novemberében hunyt el. 

Az 1956-os forradalomra emlékeztünk

Kaposváron a Kossuth téri zászlófelvonás után a Nagy Imre téren, majd a Berzsenyi parkban idézték meg az 1956-os forradalom szellemét. 

Pályázataink - ajánló

Online gyermekvédelem

Látogatók:

Mai:50
Tegnapi:12
Heti:50
Havi:401
2017.09.02-től összesen:25048


Aktuális látogatók száma: 53 fõ