Szerezzen piacképes szakmát!
Ingyenes felnőttoktatás vagy fizetős felnőttképzéseink keretében!

Ajánlataink

Egyéb

Búcsúzunk

 

Szomorú szívvel, megrendülve tudatjuk a Kaposvári Szakképzési Centrum közösségével, hogy Orsós Csaba, a Kaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának 10. évfolyamos tanulója 2018. május 28-án elhunyt.

Részvétünket és mély együttérzésünket fejezzük ki a családtagok számára, kiknek fájdalmában mindannyian osztozunk.

Centrumunk valamennyi diákja és dolgozója

Megkezdődtek az érettségi vizsgák

A nemzetiségi vizsgákat követően május 7-én minden diák számára kezdetét vette a középiskolai érettségi és szakmai vizsgaidőszak, amelynek első napján a magyar nyelv és irodalom tantárgy volt terítéken. 

Megújult a tabi Rudnay Gyula Kollégium

Megújult a Kaposvári Szakképzési Centrum Rudnay Gyula Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései KEHOP-5.2.10. pályázatnak köszönhetően több mint 80 millió forintból korszerűsítették a kollégiumban a nyílászárókat, napelem rendszerrel látták el az épületet, továbbá szigetelték a homlokzatot és a padlásfödémet. A Kaposvári Szakképzési Centrum 3,5 millió forint önerőt, továbbá 11,5 millió forintot biztosított a villámvédelmi rendszer kiépítésére és a vizesblokkok felújítására. 

Szászfalvi László: Lengyel-magyar két jó barát…

Szászfalvi László: Lengyel-magyar két jó barát…
( Kiállítás megnyitó, Kadarkút, 2017. október 20. )


Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves Fiatalok!
A lengyel-magyar barátságnak történelmi előzményei vannak. Évszázadok óta mi magyarok és lengyelek barátként tekintünk egymásra és minden  történelmi helyzetben segítettük és támogattuk egymást.
Kiemelkedő személyekre is emlékezünk, amikor a lengyel-magyar barátságról beszélünk. Engedjék meg, hogy itt most kiemeljem Szent II. János Pál pápa személyét, aki köztudomásúan nagyon szerette Magyarországot és a magyar egyházat, a magyar embereket.
Nekem is vannak szép személyes emlékeim, hiszen annak a generációnak vagyok a tagja, akik közül a létező szocializmusban sokan Lengyelország felé vették nyaranta az irányt és ápolták a lengyel fiatalokkal a barátságot.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
A II. világháború során több mint kétszáz lengyel menekült érkezett Kadarkútra, de az elmúlt évtizedekben ez mintha a feledésbe merült volna.
Ezért óriási jelentősége van ennek a kadarkúti iskolai kiállításnak, amely azt jelzi, hogy az itt élők nem felejtették el a múlt történelmi eseményeit. Azt, hogy a II. világháború során ezeket a lengyel menekülteket az itteniek befogadták és segítették őket. Jelentős létszámban itt is maradtak a későbbiek során.
A történelmi emlékezés erkölcsi feladatunk! Különösen akkor, ha az a lengyel-magyar kapcsolatainkat érintik. Emlékeztessen e kiállítás minderre! Örülök annak a hírnek, hogy a jövőben Kadarkút egy lengyel várossal alakíthat ki testvérvárosi kapcsolatot, amely reménység szerint az intézmény számára baráti kapcsolatok kialakulását jelentheti.
Gratulálok ehhez a nagyon tartalmas kiállításhoz, annak előkészítéséhez és megszervezéséhez.
Külön gratulálok és köszönöm Iván Lászlóné pedagógus lelkes  és áldozatos munkáját, amelynek eredményeként e mai nap létrejöhetett!
Kívánom, hogy mindig legyen érvényes a lengyel és a magyar nemzet által is jól ismert mondás: „Lengyel-magyar két jó barát, mindig együtt issza borát!”
Szászfalvi László

Digitális kihívások a köznevelésben konferencia

"Digitális kihívások a köznevelésben" címmel tartottak konferenciát 2017.10.06-án pénteken Kaposváron a Kaposvári Klebelsberg Középiskolai Kollégium tehetségpontjának szervezésében. A program során plenáris előadásokban gazdag, gyakorlatra épülő műhelymunkával várták az érdeklődőket. 

Speciális nyomtatót és robotgépet kapnak a diákok

"Speciális nyomtatót és robotgépet kapnak a diákok" címmel közölt cikket a Sonline.hu weboldal szakképzési centrumunkról. A cikket változatlan formában közöljük:

Három dimenziós nyomtató, robotgép és számítógépek sokasága: jó iramban halad a fejlesztési program a Kaposvári Szakképzési Centrumnál, ahol az idén eddig közel 740 millió forint értékű karbantartást, felújítást és beruházást hajtottak végre. A következő hónapokban is lendületesen folytatni kívánják a korszerűsítést.

Szakmai szakképzési és felnőttképzési konferencia

A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és a Szakképzési Centrumok szervezésében, regionális szakmai szakképzési és felnőttképzési tanévnyitó konferenciákat tart az alábbi helyszíneken és időpontokban.

A konferenciára várjuk a szakképzésben, felnőttképzésben résztvevő intézmények igazgatóit, érdeklődő pedagógusait, az általános iskolák igazgatóit, pályaválasztással, pályaorientációval foglalkozó pedagógusait, munkatársait.

A konferenciákon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

#HelyszínProgramJelentkezés konferenciára
1. 2017. szeptember 05. 13:00 - Nagykanizsa letöltés regisztráció
2. 2017. szeptember 08. 10:00 - Szekszárd letöltés regisztráció

További kérdés esetén érdeklődjön a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 További időpontok a NSZFH honlapján!

Országos Szakképzési Tanévnyitó ünnepség

A korszerű oktatási környezet kialakítása a minőségi szakképzés alapja, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium mintegy 10 milliárd forintból infrastruktúra-fejlesztési programot indít a szakképző intézményeknél – jelentette be Varga Mihály az Országos Szakképzési Tanévnyitó ünnepségen Szolnokon. (forrás: www.jnsz.hu)

Pályázataink - ajánló

Online gyermekvédelem

Látogatók:

Mai:2
Tegnapi:43
Heti:212
Havi:770
2017.09.02-től összesen:13738


Aktuális látogatók száma: 10 fõ