Ajánlataink

Büszkeségeink

Év diákja – Év tanára díjátadó - 2019

A Kaposvári Szakképzési Centrum életében már hagyományteremtő módon, idén 4. alkalommal került megrendezésre az „Év diákja – Év tanára” díjátadó ünnepség; ahol a 2018/2019-es tanév során kimagasló tanulmányi ill. sport eredményt elérő, a közösségi munkában is aktívan részt vevő tanulók és felkészítő tanáraik, valamint azok a pedagógusok részesültek elismerésben, akik idén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Akire büszkék vagyunk: Szakács Ibolya Weszely Ödön Díja

2019. június 3-án 24 szakképzésben dolgozó pedagógus – köztük három somogyi szakember – vehetett át hétfőn elismerést Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől és Pölöskei Gáborné, köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkártól Pedagógusnap alkalmából Budapesten, a Duna Palotában. Egészen mostanáig nem létezett díj kifejezetten a szakképzésben dolgozó pedagógusok, szakoktatók kitüntetésére. Ezt a hiányt pótolta a Minisztérium az idén először átadott, a szakképzésért és felnőttképzésért odaítélt díjjal.

Országos első helyezés a Rudnayból

 Az Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyének országos döntőjében Ügyviteli ismeretek kategóriában első helyezést ért el Herdics Eszter a Kaposvári SZC Rudnay Gyula Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 12/R osztályos tanulója.

Felkészítő tanárok: Dr. Cseplitsné Kovács Katalin, Madarászné Ungi Katalin

Ez úton is gratulálunk a nagyszerű eredményhez!

Tanulóink az ÁSZÉV döntőjén versenyeztek

Sikeresen szerepeltek tanulóink az Ágazati Szakmai Tárgyak Versenyének döntőjében.

Oktatói siker a 2019-es Pelikán Kupán!

2019. április 6-án, Szolnokon került megrendezésre a XIV. Pelikán Kupa Gasztronómiai Kiállítás és Verseny, melyen aranyérmet, kategória fődíjat nyert Mihajlovits Róbert, a Kaposvári SZC Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája cukrász szakoktatója. Ezzel a nagyszerű teljesítménnyel sikerült megismételnie a múlt évi eredményét és ”megvédenie” első helyezését.

Fantasztikus siker az erdész OSZTV-n!

Az Erdészeti és vadgazdálkodási technikus képzésben tanuló diákok Országos Szakmai Tanulmányi Versenyén (OSZTV) első helyen végzett Farkas Márk, a Kaposvári SZC Dráva Völgye Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma 13. e osztályos tanulója.

Dobogós helyezés az EuroSkills magyarországi döntőjében

A Szakma Sztár Fesztivál keretében 2019. március 12-14. között rendezték meg Ápolás és gondozás kategóriában az EuroSkills 2020 Graz döntőjét. A középdöntőig a Kaposvári SZC Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 3 tanulója jutott: Bálint Eleonóra, Soós Eszter és Kulcs Dominik.

Újabb országos eredménynek örülhetünk!

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet ötödik alkalommal hirdetett pályázatot a Kárpát-medencében , illetve a világban szétszórtan élő magyar óvodások, diákok és egyetemisták számára. Idén a pályázatok ”Magyar Zászló és címer”, valamint a Rákóczi-emlékévhez kapcsolódóan, „Istennel a Hazáért és a Szabadságért!” témakörben is be lehetett nyújtani.

Sikerek az országos László Gyula Történelemversenyen

A bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium szervezésében került megrendezésre a Baranya megyei Bikalon a László Gyula Történelemverseny döntője. Az idei téma Luxemburgi Zsigmond és kora volt. A verseny első fordulóját helyben kellett lebonyolítani, majd intézményenként két tanuló kerülhetett tovább a területi döntőbe. A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának két tanulója, Novák Dóra és Pucz András jutott tovább. A második fordulóban a szervezők központi feladatsort készítettek, melynek értékelése után alakult ki a döntő mezőnye – mind a két gépészes diák sikeresen bejutott a döntőbe. A harmadik fordulóban a szóbeli és írásbeli rész után Novák Dóra nagyszerű teljesítménnyel az első helyen végzett, Pucz András pedig a 6. helyet érdemelte ki a szakgimnáziumi kategóriában. A tanulókat Kiss Ernő szaktanár készítette fel.

 Gratulálunk a sikeres szerepléshez!

Kettős siker az Örökségünk’48 országos történelmi versenyen

Az idei évben alapításának 30. évfordulóját ünneplő Szakmai Középiskolásokért Közhasznú Kulturális Egyesület szervezésében 2019. március 9-én Budapesten, a Honvéd Kulturális Központban került sor az Örökségünk’48 országos verseny döntőjére.

Pályázataink - ajánló

Online gyermekvédelem

Látogatók:

Mai:50
Tegnapi:12
Heti:50
Havi:401
2017.09.02-től összesen:25048


Aktuális látogatók száma: 44 fõ